top of page

VOEDINGSADVIES

Gezonde levensstijl voor de zwangerschap – preconceptiezorg

Preconceptiezorg = ‘het geheel aan maatregelen dat reeds voor de conceptie (= bevruchting) genomen kan worden met het oog op het behoud en de bevordering van de gezondheid van het toekomstige kind en zijn/haar ouders.’

Preconceptiezorg is van groot belang om preventief de levensstijl – inclusief het voedingspatroon – van koppels met een (actieve) kinderwens te bespreken.

 

Gezonde levensstijl tijdens en na de zwangerschap

 

Tijdens en na de zwangerschap is een gezonde levensstijl – inclusief een gezond, voedzaam en evenwichtig voedingspatroon – enorm belangrijk. Een gezonde levensstijl van de toekomstige ouders komt de gezondheid van de toekomstige baby ten goede.

De eerste 1000 dagen van een kind – vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag – zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling en bepalen de kansen in het latere leven.

Gezonde levensstijl voor iedereen

Werken aan een gezonde levensstijl is voor iedereen van groot belang om preventief gezondheidsklachten te voorkomen. Ook wanneer je een gezondheidsklacht hebt (bv. (zwangerschaps)diabetes, verhoogde cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, …), is de behandeling hiervan met een gezonde levensstijl – inclusief een gezond, voedzaam en evenwichtig voedingspatroon – sterk aan te bevelen.

Tarieven voedingsadvies

Tijdens de eerste consultatie wordt er meer uitleg gegeven over de inhoud en de tarieven van de verschillende trajecten. Hierna kan je kiezen tussen een traject of losse consultaties.

Nele Kuijpers is een erkend diëtiste. Je kan een gedeeltelijke terugbetaling voor voedingsadvies ontvangen via de mutualiteit. Meer info hierover kan je vragen bij jouw mutualiteit.

Afbeelding1.png

Aard van verstrekking

Intake (60 min)

2e afspraak (60 min)

Vervolgafspraak (45 min)

Ereloon

€ 64,00

€ 64,00

€ 48,00

Tijdens de intake wordt een anamnese afgenomen zodat er een duidelijk beeld gevormd kan worden van de huidige levensstijl, inclusief het huidig voedingspatroon. Er wordt ruimte gemaakt om te luisteren naar jouw wensen. Samen wordt een individueel plan van aanpak opgesteld.

Tijdens de volgende afspraken wordt stap voor stap een op maat opgesteld en persoonlijk voedingsadvies besproken. Iedere afspraak krijg je aangepaste informatie mee naar huis (bv. receptjes + boodschappenlijst, productinformatie, tips voorraadkast, …).

Duurzame gedragsverandering staat centraal om jullie te leren eten met liefde voor jezelf. Naast voeding is er ook aandacht voor jouw mindset, stresslevel, slaappatroon, beweging, … . Gezonde levensstijl is een totaalpakket!

 

Neem zeker ook eens een kijkje op haar website www.thenutritionist.be.

bottom of page