top of page

NEUROLOGISCHE REVALIDATIE

PARKINSON

 

Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening.  Hierbij sterven bepaalde cellen af in de hersenen, nl. de zwarte kerncellen. Hierdoor wordt de chemische stof dopamine niet meer geproduceerd. Dopamine speelt een belangrijke rol in het overbrengen/vertalen van wat onze hersenen willen naar de zenuwbanen, die op hun beurt de boodschap doorgeven aan onze spieren.

 

Heeft u last van het fenomeen Freezen (waarbij je stilvalt en niet verder kan stappen)? Voelt u dat uw fijne motoriek of rompstabiliteit achteruit gaat? Valt u regelmatig? Dan is een specifiek gerichte behandeling de oplossing voor u. Hierbij geven wij u hulpmiddelen en geheugensteuntjes om uw dagelijks leven vlotter en gemakkelijker te laten verlopen.

 

 

BEROERTE 

 

Een beroerte, herseninfarct of cerebrovasculair accident (CVA) betekent een ongeval in de bloedvaten van de hersenen. Het is een verzamelnaam voor aandoeningen veroorzaakt door een gestoorde bloedvoorziening in de hersenen. Hierdoor ontstaat een zuurstoftekort en sterft een stukje hersenweefsel af. Afhankelijk van welk deel van de hersenen zonder bloed valt, leidt een beroerte onder meer tot verlammingen, spraakproblemen en geheugenstoornissen, vaak met een blijvende handicap tot gevolg.

 

Voor welke klachten?

 

Verlamming van het bovenste of onderste ledematen

Verminderde rompstabiliteit

Problemen met Fijne motoriek

Gang en evenwichtsproblemen

Transfers van bed naar zetel,…

 

MS

 

De behandeling van MS is afhankelijk van de fase van de ziekte. Wij stellen een behandelingsplan op maat op met als doel het functieverlies zo veel als mogelijk te beperken en de kwaliteit van jouw leven te verbeteren.

bottom of page