HET KINERGIEK TEAM

AN
LRM_EXPORT_40098981125131_20190806_21013

An studeerde in 1993  af als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Aangezien An destijds gepassioneerd handbal speelde, lag de keuze voor een bijkomend jaar sportkinesitherapie aan de KUL voor de hand. Na haar studies  heeft An zo’n 20 jaar geleden haar eigen kinépraktijk opgericht.


Gedurende haar loopbaan als kinesist heeft zij zich ook voortdurend bijgeschoold, onder andere de opleiding Cyriax, 'het Mulligan Concept', easytaping, 4xT methode (bindweefseltherapie), enz.

 

Momenteel verdiept An zich ook in de palliatieve kinesitherapie. An vindt de kwaliteit van het leven heel belangrijk. Net daarom wil zij graag proberen bij te dragen om het leven, in deze laatste fase, zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Naast haar werk geniet An vooral van de momenten die zij kan doorbrengen haar zoon Daan  en dochterje Lou.

Algemene Kinesitherapie

 

Manuele Lymfedrainage

Bekkenbodemreëducatie

Zaakvoerder
JUSTINE
LRM_EXPORT_38251484701975_20190806_20212

Justine, geboren en getogen in Hasselt, studeerde in 2011 af als kinesitherapeut aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sindsdien is zij gepassioneerd aan het werk als zelfstandig kinesitherapeut.

 

Alvorens Justine als vennoot toetrad tot Kinergiek, werkte zij enkele jaren in groepspraktijken in Brussel en volgde zij bijkomende opleidingen in manuele therapie, taping en manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder, pre/postnatale kinesitherapie. 

 

Justine verbleef samen met haar man Maxime ook een jaar in Californië in de Verenigde Staten, waar zij zich aan Stanford University verder heeft verdiept in oefentherapie, wellness en de wisselwerking tussen lichaam en geest. 

Manuele Lymfedrainage

Bekkenbodemreëducatie

Pre- en postnatale kinesitherapie

Zaakvoerder
ROBBERT
IMG_3957 4.jpeg

Robbert studeerde af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2013.

 

Als voormalig handballer op het hoogste niveau bij Initia Hasselt en gelet op zijn verleden op de topsportschool, koos Robbert niet onbegrijpelijk voor de afstudeerrichting sportkinesitherapie. Robbert staat sporters van alle niveaus bij om zo snel mogelijk terug te kunnen sporten, maar helpt je ook te vermijden dat je in jouw oude blessure hervalt.

Doorheen de jaren schoolde Robbert zich voortdurend bij, onder andere met een opleiding in Neurostructurele Integratie Therapie (NST), Anatomy Trains (Module 1), Training for Warriors (deel 1), Barefoot Training Certification 1 en Dry Needling.

In september 2018 startte hij met een tweejarige opleiding Sportgerichte Combinatietherapie van Manuele Therapie en Osteopathie (SCMO).

Na enkele jaren in de praktijk van Jan Berx in Diepenbeek te hebben gewerkt, heeft Robbert in januari 2016 het Kinergiek-team vervoegd. In zijn vrije tijd houdt Robbert zich vooral bezig met golf, tennis, snowboarden, fitness en lopen.

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Neurostructurele Integratie Therapie (NST)

Dry Needling

Osteopathie i.o.

Zaakvoerder
BRECHT
IMG_3950.jpeg

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

 

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Myofasciale therapie

Dry needling

Manuele Therapie

Zaakvoerder

Brecht studeerde af in  januari 2015 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt.

 

Nadien volgde hij nog verschillende specialisatiecursussen waaronder myofasciale therapie via Trigger (2 jaar), Mulligan therapie, Spartanova (screening en onderzoek) enzovoort.

Na het afstuderen is hij beginnen werken bij Groep Sam te Bree (Kim Clijsters academie). Hier heeft hij jaren ervaring kunnen opdoen in het werken met sporters (voornamelijk balsport: handbal, voetbal, basket, …).

 

Bij Brecht kan je terecht voor zowel algemene als sportkinesitherapie.

 

Brecht is afkomstig uit Bocholt, waar hij momenteel nog op het hoogste niveau speelt als handballer bij de eerste ploeg van Achilles Bocholt. In zijn vrije tijd maakt Brecht graag verre reizen en grote wandelingen met zijn hond. 

LORE
LRM_EXPORT_39887042874642_20190806_20575

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

 

Sportkinesitherapie en blessure preventie

 

Manuele Therapie

Lore behaalde haar diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting sportkinesitherapie in 2015. Nadien vervolledigde ze een deeltijdse tweejarige postgraduaatopleiding Manuele Therapie in Kortrijk.

Tussendoor volgde ze nog enkele opleidingen zoals oa: Kinetic Control, Medical Taping Concept, The Complex Shoulder,…

 

Ze is afkomstig van Borgloon en heeft eerst 4 jaar in 2 groepspraktijken in Tongeren en Riemst gewerkt alvorens bij ons terecht te komen.

 

Lore heeft 17 jaar gevoetbald, waarvan de laatste 10 jaar op het hoogste niveau bij STVV, OH Leuven en KRC Genk. Ook maakte ze meerdere jaren deel uit van de Red Flames, zowel jeugdselecties als A-ploeg. De voetbalmicrobe kreeg ze over van haar vader. Sinds dit jaar is ze overgeschakeld naar recreatief mountainbiken en fitness, vooral om wat meer vrije tijd te hebben.

BART
LRM_EXPORT_39738857810602_20190806_20552

Bart, afkomstig uit Sint-Lambrechts-Herk, studeerde af aan de Universiteit Hasselt in 2015 met een master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting sportkinesitherapie. Al snel verhuisde hij naar Zwitserland om daar actief te zijn in een revalidatiecentrum. 

 

In 2017 is hij teruggekeerd naar België en begon hij te werken in een zelfstandige praktijk te Kuringen. 

 

Bart heeft een aantal extra opleidingen gevolgd om zich wat verder te specialiseren in Triggerpoint therapie en Dry Needling, Kinesiotaping, het concept van een geïntegreerde aanpak rond kracht- en coördinatietraining, analyseren van loopblessures, enz.

 

Bart is ook actief binnen het ondersteuningsnetwerk secundair onderwijs voor leerlingen met een neuromotorische handicap.

 

In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met een afwisseling van sporten zoals lopen, squashen, mountainbiken, zwemmen en snowboarden, daarnaast is hij ook een fanatieke wandelaar.

Algemene Kinesitherapie en

revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Dry needling

ELKE
WhatsApp Image 2021-06-18 at 23.13.43.jpeg

Elke, afkomstig uit Sint-Truiden, behaalde in 2020 haar diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting neurologische revalidatie aan de Uhasselt. Momenteel volgt zij ook nog de bijkomende opleiding manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder. 

Ze vindt het belangrijk om mensen in te laten zien dat het hebben van beperking niet noodzakelijk een beperking van het leven is en dat mensen ondanks hun beperking een hulp voor anderen kunnen zijn. Hierdoor voelt ze een sterke affiniteit met Project U/TURN vzw, een organisatie waar zij zich in de toekomst zeker nog verder voor zal inzetten. 

In haar vrije tijd houdt Elke zich graag bezig met reizen en sporten, zo kan je haar wekelijks op een tennisbaan terugvinden.

Neurologische revalidatie

Manuele lymfedrainage

JUSTINE
8A57B073-00DA-4083-8B28-AB8B32464935.JPG

Neurologische revalidatie

MYRTHE

Algemene Kinesitherapie en

revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

IMG_1416.heic
ANDREAS

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

IMG_1475.heic

HET KINERGIEK-TEAM VERVOEGEN?

Check onze openstaande vacatures.