top of page

HET KINERGIEK TEAM

AN
IMG_8792.jpeg

An studeerde in 1993  af als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Aangezien An destijds gepassioneerd handbal speelde, lag de keuze voor een bijkomend jaar sportkinesitherapie aan de KUL voor de hand. Na haar studies  heeft An zo’n 20 jaar geleden haar eigen kinépraktijk opgericht.


Gedurende haar loopbaan als kinesist heeft zij zich ook voortdurend bijgeschoold, onder andere de opleiding Cyriax, 'het Mulligan Concept', easytaping, 4xT methode (bindweefseltherapie), enz.

 

Momenteel verdiept An zich ook in de palliatieve kinesitherapie. An vindt de kwaliteit van het leven heel belangrijk. Net daarom wil zij graag proberen bij te dragen om het leven, in deze laatste fase, zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Naast haar werk geniet An vooral van de momenten die zij kan doorbrengen haar zoon Daan  en dochterje Lou.

Algemene Kinesitherapie

 

Manuele Lymfedrainage

Bekkenbodemreëducatie

Zaakvoerder
JUSTINE
IMG_8849.jpeg

Justine, geboren en getogen in Hasselt, studeerde in 2011 af als kinesitherapeut aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sindsdien is zij gepassioneerd aan het werk als zelfstandig kinesitherapeut.

 

Alvorens Justine als vennoot toetrad tot Kinergiek, werkte zij enkele jaren in groepspraktijken in Brussel en volgde zij bijkomende opleidingen in manuele therapie, taping en manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder, pre/postnatale kinesitherapie. 

 

Justine verbleef samen met haar man Maxime ook een jaar in Californië in de Verenigde Staten, waar zij zich aan Stanford University verder heeft verdiept in oefentherapie, wellness en de wisselwerking tussen lichaam en geest. 

Manuele Lymfedrainage

Bekkenbodemreëducatie

Pre- en postnatale kinesitherapie

Zaakvoerder
ROBBERT
IMG_8821.jpeg

Robbert studeerde af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2013.

 

Als voormalig handballer op het hoogste niveau bij Initia Hasselt en gelet op zijn verleden op de topsportschool, koos Robbert niet onbegrijpelijk voor de afstudeerrichting sportkinesitherapie. Robbert staat sporters van alle niveaus bij om zo snel mogelijk terug te kunnen sporten, maar helpt je ook te vermijden dat je in jouw oude blessure hervalt.

Doorheen de jaren schoolde Robbert zich voortdurend bij, onder andere met een opleiding in Neurostructurele Integratie Therapie (NST), Anatomy Trains (Module 1), Training for Warriors (deel 1), Barefoot Training Certification 1, Dry Needling en Sportgerichte Combinatietherapie van Manuele Therapie en Osteopathie (SCMO). In 2021 startte hij met de opleiding Osteopathie aan het IAO. 

Na enkele jaren in de praktijk van Jan Berx in Diepenbeek te hebben gewerkt, heeft Robbert in januari 2016 het Kinergiek-team vervoegd. In zijn vrije tijd houdt Robbert zich vooral bezig met golf, tennis, snowboarden, fitness en lopen.

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Neurostructurele Integratie Therapie (NST)

Dry Needling

Osteopathie i.o.

Zaakvoerder
BRECHT
IMG_8753.jpeg

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

 

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Myofasciale therapie

Dry needling

Manuele Therapie

Zaakvoerder

Brecht studeerde af in  januari 2015 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt.

 

Nadien volgde hij nog verschillende specialisatiecursussen waaronder myofasciale therapie via Trigger (2 jaar), Mulligan therapie, Spartanova (screening en onderzoek) enzovoort.

Na het afstuderen is hij beginnen werken bij Groep Sam te Bree (Kim Clijsters academie). Hier heeft hij jaren ervaring kunnen opdoen in het werken met sporters (voornamelijk balsport: handbal, voetbal, basket, …).

 

Bij Brecht kan je terecht voor zowel manuele als sportkinesitherapie.

 

Brecht is afkomstig uit Bocholt, waar hij vroeger op het hoogste niveau actief was als handballer bij de eerste ploeg van Achilles Bocholt. In zijn vrije tijd maakt Brecht graag verre reizen en grote wandelingen met zijn hond en speelt hij tennis en recreatief handbal.

LORE
IMG_8734.jpeg

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

 

Sportkinesitherapie en blessure preventie

 

Manuele Therapie

Lore behaalde haar diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting sportkinesitherapie in 2015. Nadien vervolledigde ze een deeltijdse tweejarige postgraduaatopleiding Manuele Therapie in Kortrijk.

Tussendoor volgde ze nog enkele opleidingen zoals oa: Kinetic Control, Medical Taping Concept, The Complex Shoulder,…

 

Ze is afkomstig van Borgloon en heeft eerst 4 jaar in 2 groepspraktijken in Tongeren en Riemst gewerkt alvorens bij ons terecht te komen.

 

Lore heeft 17 jaar gevoetbald, waarvan de laatste 10 jaar op het hoogste niveau bij STVV, OH Leuven en KRC Genk. Ook maakte ze meerdere jaren deel uit van de Red Flames, zowel jeugdselecties als A-ploeg. De voetbalmicrobe kreeg ze over van haar vader. Sinds dit jaar is ze overgeschakeld naar recreatief mountainbiken en fitness, vooral om wat meer vrije tijd te hebben.

JUSTINE
IMG_8715.jpeg

Neurologische revalidatie

Manuele Lymfedrainage

MYRTHE

Algemene Kinesitherapie en

revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Manuele Therapie i.o.

IMG_8683.jpeg
ANDREAS

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

Sportkinesitherapie en blessure preventie

Manuele Therapie i.o.

IMG_8689.jpeg

HET KINERGIEK-TEAM VERVOEGEN?

Check onze openstaande vacatures.

bottom of page